Wielercafé Utrecht

Tijdens het Wielercafé Utrecht wordt met aansprekende gasten gesproken over heroïek, techniek, voeding en andere wielerzaken. Het sfeervolle CycleWorks in het centrum van Utrecht wordt hiervoor speciaal omgebouwd tot café. Gegarandeerd een leuke avond en veel gelegenheid om andere fietsfanaten te ontmoeten.

Wielercafés vinden plaats bij Cycleworks aan de Weerdsingel W.Z. 18 in Utrecht.
Entree 10 Euro, als je soep en brood wilt mee-eten dan betaal je 15 euro.
Aanvang: 19:00 (soep) en 20:00 start programma.

 

wielercafé 20 mei

Het Utrechts Wielercafé is weer terug. En hoe!
Op vrijdag 20 mei was er weer een boeiende avond waarbij het fietsen centraal stond in het centrum van Utrecht.

NOS-wielercommentator Gio Lippens vertelde over de wereld van de koers. Iris Slappendel werd in 2014 Nederlands kampioen op de weg en is na haar fietscarrière actief gebleven in het wielrennen, als ploegleider, vakbondsvrouw, ontwerper van fietskleding en commentator voor Eurosport. Zij nam ons mee voor een kijkje in haar indrukwekkende carrière.

Merijn Heijne en Esther de Lange presenteerden hun nieuwe boek ‘Omstreken, een ode aan het beste fietsland ter wereld’. Het boek laat in ruim 200 foto’s en 12 unieke routes zien hoe fantastisch mooi je kunt fietsen in alle provincies van Nederland: van Groningen tot Zeeland, van Limburg tot Noord-Holland en alles daar tussenin.

Veronique Rap en Bauke Vermaas vertelden over de wielerpoëzie die ze schrijven en uitgeven. De tips en tricks van gastheer Rinus Spoor en de quiz ‘wielerpetje op, wielerpetje af’ maakten de avond compleet!

 

 

Praktische info

Locatie: Wielercafés vinden plaats bij Cycleworks aan de Weerdsingel W.Z. 18 in Utrecht.
Entree: 10 Euro, als je soep en brood wilt mee-eten dan betaal je 15 euro. De eerste consumptie is gratis.
Aanvang: 19:00 - soep en 20:00 start programma.

 

Wielercafés 2022

20 mei 2022

nog niet bekend