Wielercafé

Tijdens het Wielercafé Utrecht wordt met aansprekende gasten gesproken over heroïek, techniek, voeding en andere wielerzaken. Het sfeervolle CycleWorks in het centrum van Utrecht wordt hiervoor speciaal omgebouwd tot café. Gegarandeerd een leuke avond en veel gelegenheid om andere fietsfanaten te ontmoeten.

Wielercafés vinden plaats bij Cycleworks aan de Weerdsingel W.Z. 18 in Utrecht.
Entree 12,50 euro, als je soep en brood wilt mee-eten dan betaal je 17,50 euro.
Aanvang: 19:00 (soep) en 20:00 start programma.

Wielercafé 17 november

Topwielrenners te gast bij Utrechts Wielercafé

Het Utrechts Wielercafé pakt op vrijdag 17 november uit met een aantal bijzondere sprekers. Niemand minder dan de kersverse Europees Kampioen Mischa Bredewold is te gast. Daarnaast komen de profwielrennende broers Lars en Marijn van den Berg vertellen over hun bijzondere seizoen. En ook verder een vol programma met onder andere poëzie, een quiz, technische tips, een uitvinding en de Koerskapelaan. Het belooft weer een enerverende avond te worden. Het aantal kaartjes is beperkt, dus wees er snel bij.

Mischa Bredewold

‘Bizar, ik heb er geen woorden voor’. Zo reageerde Mischa Bredewold direct na haar verrassende winst bij het Europees Kampioenschap, waar ze na een splijtende demarrage alle topfavorieten wist te kloppen. Hopelijk heeft ‘Magic Mischa’, zoals haart bijnaam luidt,  de woorden hervonden als ze langskomt bij het wielercafé, om ons alles te vertellen over de kampioenswedstrijd, haar loopbaan en haar rol bij de beste ploeg in het vrouwenwielrennen: SD Worx.

Lars en Marijn van den Berg

Ook voor Lars en Marijn van den Berg was het een bijzonder jaar. Hun eerste koersjes reden ze bij wielervereniging Het Stadion in Utrecht, nu zijn beide broers actief op het allerhoogste profniveau: de World Tour.

Lars rijdt voor het Franse Groupama-FDJ en debuteerde dit jaar in zowel de Giro als de Tour. Marijn (EF-EasyPost) reed de sterren van de hemel in de Vuelta, waar hij verschillende keren in de top 10 reed. Hoe zag hun weg naar de top eruit? Hoe bevalt het leven in het walhalla van het wielrennen? En hoe zien ze elkaar: als bondgenoot of als concurrent?

En verder

  • Utrechter Gideon Boekenoogen deed een uitvinding die het wielrennen een stuk aangenamer maakt. Hij komt zijn vondst presenteren.
  • Muziek en wielerpoëzie: Joost Hontelez en Veronique Rap en lezen nieuwe wielergedichten voor.
  • In de rubriek ‘Vraag het Rinus’, geeft fietsenmaker (sommigen zeggen: ‘fietsfluisteraar’) Rinus Spoor antwoord op alle mogelijke technische vragen.
  • We spelen de wielerquiz Petje Op/Petje Af.
  • En omdat wielrennen onze religie is, sluiten we het seizoen af met niemand minder dan de enige echte Pater Fabiaan de Kanselaere van de Koerskapel.

De presentatie en interviews worden gedaan door Friso Wiersum en Jan Eikelboom.

DJ nofo verzorgt de muziek.