Wielercafé Utrecht – uitverkocht

Tijdens het Wielercafé Utrecht wordt met aansprekende gasten gesproken over heroïek, techniek, voeding en andere wielerzaken. Het sfeervolle CycleWorks in het centrum van Utrecht wordt hiervoor speciaal omgebouwd tot café. Gegarandeerd een leuke avond en veel gelegenheid om andere fietsfanaten te ontmoeten.

Wielercafés vinden plaats bij Cycleworks aan de Weerdsingel W.Z. 18 in Utrecht.
Entree 12,50 euro, als je soep en brood wilt mee-eten dan betaal je 17,50 euro.
Aanvang: 19:00 (soep) en 20:00 start programma.

Wielercafé op vrijdag 24 maart 2023

Op vrijdagavond 24 maart ontvangt het Utrechts Wielercafé twee gasten die recent een ander pad zijn ingeslagen op de fiets. Wielerjournalist en schrijver Thijs Zonneveld maakte een van de meest opvallende comebacks in het peloton. Op 42-jarige leeftijd besloot hij weer te gaan koersen op continentaal niveau. Met succes: in Scheveningen stond hij alweer op het podium, met een tweede plek in de strandrace.

Belle de Gast heeft het profpeloton juist vaarwel gezegd, nadat zij vijf jaar lang op het hoogste niveau mee heeft gereden bij team Parkhotel Valkenburg. Een afscheid van de fiets is het niet. Binnenkort treedt ze aan als nieuwe fietsburgemeester van Utrecht.

Als iemand Utrecht vanaf de fiets kent is het wel de ‘Filmende Fietser’, Geert van der Wilt. Hij heeft een camera aan zijn fiets gehangen en deelt de beelden op social media en zijn website https://defilmendefietser.nl/. Die filmpjes worden over de hele wereld bekeken. De Utrechtse fietspaden zijn populair, Geert kan ons vast vertellen waarom.

In het wielercafe hebben we daarnaast het beroemde ‘technisch kwartiertje’ van fietsenmaker Rinus Spoor en we spelen de wielerquiz ‘Petje Op-Petje Af’.

De avond wordt ingezegend door niemand minder dan Pater Fabiaan de Kanselaere van de Koerskapel. Wielrennen is immers religie.

De muziek wordt verzorgd door DJ Dubcovsky

 

 

Helaas is dit wielercafé uitverkocht. Neem contact op met wielercafe@wielerplatformutrecht.nl om eventueel op een reservelijst geplaatst te worden