Wielercafé Utrecht

Tijdens het Wielercafé Utrecht wordt met aansprekende gasten gesproken over heroïek, techniek, voeding en andere wielerzaken. Het sfeervolle CycleWorks in het centrum van Utrecht wordt hiervoor speciaal omgebouwd tot café. Gegarandeerd een leuke avond en veel gelegenheid om andere fietsfanaten te ontmoeten.

Wielercafés vinden plaats bij Cycleworks aan de Weerdsingel W.Z. 18 in Utrecht.
Entree 10 Euro, als je soep en brood wilt mee-eten dan betaal je 15 euro.
Aanvang: 19:00 (soep) en 20:00 start programma.

 

wielercafé 20 mei

Het Utrechts Wielercafé weer terug. En hoe!
Op vrijdag 20 mei organiseert Wielerplatform Utrecht weer een boeiende avond waarbij het fietsen centraal staat in het centrum van Utrecht

NOS-wielercommentator Gio Lippens en oud profwielrenster Iris Slappendel zijn als gastspreker aanwezig. Gio schreef een boek over wielrennen in coronatijd (Sur place) en kan alles vertellen over de wereld van de koers. Iris werd in 2014 Nederlands kampioen op de weg en is na haar fietscarrière actief gebleven in het wielrennen, als ploegleider, vakbondsvrouw, ontwerper van fietskleding en commentator voor Eurosport. In die rol deed ze vanaf de motor verslag van de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen.

Daarnaast presenteren Merijn Heijne en Esther de Lange tijdens het Wielercafé hun nieuwe boek ‘Omstreken, een ode aan het beste fietsland ter wereld’. Het boek laat in ruim 200 foto’s en 12 unieke routes zien hoe fantastisch mooi je kunt fietsen in alle provincies van Nederland: van Groningen tot Zeeland, van Limburg tot Noord-Holland en alles daar tussenin.

Veronique Rap en Bauke Vermaas vertellen over de wielerpoëzie die ze schrijven en uitgeven. En uiteraard is er het traditionele ‘technisch kwartiertje, met tips en tricks van onze gastheer, fietsenmaker Rinus Spoor.

En neem vooral je wielerpetje mee, want we spelen de quiz ‘wielerpetje op, wielerpetje af’!

 

 

Praktische info

Locatie: Wielercafés vinden plaats bij Cycleworks aan de Weerdsingel W.Z. 18 in Utrecht.
Entree: 10 Euro, als je soep en brood wilt mee-eten dan betaal je 15 euro. De eerste consumptie is gratis.
Aanvang: 19:00 - soep en 20:00 start programma.

 

Wielercafés 2022

20 mei 2022

nog niet bekend