Toertochten

De Ronde van Utrecht GPX-tocht

9 oktober 2021

De toertocht is net als de wedstrijden verplaatst naar 9 oktober 2021. De startlocatie is nog niet bekend. De route voert, net als in 2019, door het gevarieerde landschap rondom Utrecht en telt ruim 100 kilometer. Fietsen door alle ‘voorsteden’ van Utrecht met zicht op de Dom en daarbij worden de prachtige wateren zoals de Lek, de Hollandse IJssel en de Vecht niet overgeslagen. Ontdek hoe veelzijdig de omgeving van Utrecht is en doe mee!

De Ronde van Utrecht is een GPX-tocht die individueel of in tweetallen gefietst kan worden. Je kan binnenkort weer inschrijven.

 

Classico Giro Utrecht

30 mei 2021

De Classico Giro Utrecht wordt al georganiseerd vanaf 2010 toen de Giro in Utrecht finishte. Alleen in het jaar van de Grand Départ werd de Classico Giro een jaartje overgeslagen. In 2020 vindt de toertocht plaats op 4 oktober. Net als andere jaren bestaat de Classico Giro Utrecht uit de kenmerkende pelotonstocht. Daarnaast is het mogelijk om in te schrijven voor de individuele afstanden.

Wielerplatform Utrecht is sinds 2016 als partner betrokken bij de organisatie van de Classico Giro Utrecht en de Tour d'Utrecht.

Tour d'Utrecht

27  juni 2021

​De Tour d’Utrecht is een jaarlijks terugkerende toertocht voor recreatieve en sportieve fietsers uit het hele land. De tocht start in Utrecht en volgt een deel van het Tourparcours uit 2015. De tocht is dan ook een aandenken aan de Tourstart van dat jaar. De route leidt in gesloten pelotonstocht langs de mooiste plekken van Utrecht. Vervolgens gaat de route individueel verder richting het Groene Hart. De afstanden variëren tussen de 35 en 150 km.