Toertochten

De Ronde van Utrecht (AFGELAST)

20 en 21 juni 2020 

De tweede editie van De Ronde van Utrecht staat dit jaar volledig in het teken van de Vuelta. En dat een heel weekend lang! Voor de liefhebbers staat er op zaterdagavond 20 juni een gravelride op het programma. De toertocht met twee uitgepijlde afstanden is op zondagochtend 21 juni. Voor meer informatie kijk op onze website  www.rondevanutrecht.nl.

 

Classico Giro Utrecht (verplaatst)

17 mei 2020

De Classico Giro Utrecht wordt al georganiseerd vanaf 2010 toen de Giro in Utrecht finishte. Alleen in het jaar van de Grand Départ werd de Classico Giro een jaartje overgeslagen. In 2020 vindt de toertocht plaats op 17 mei. Net als andere jaren bestaat de Classico Giro Utrecht uit de kenmerkende pelotonstocht. Daarnaast is het mogelijk om in te schrijven voor de individuele afstanden.

Wielerplatform Utrecht is sinds 2016 als partner betrokken bij de organisatie van de Classico Giro Utrecht en de Tour d'Utrecht.

Tour d'Utrecht

28 juni 2020

​De Tour d’Utrecht is een jaarlijks terugkerende toertocht voor recreatieve en sportieve fietsers uit het hele land. De tocht start in Utrecht en volgt een deel van het Tourparcours uit 2015. De tocht is dan ook een aandenken aan de Tourstart van dat jaar. De route leidt in gesloten pelotonstocht langs de mooiste plekken van Utrecht. Vervolgens gaat de route individueel verder richting het Groene Hart. De afstanden variëren tussen de 35 en 150 km.