Toertochten

De Ronde van Utrecht

21 juni 2020

De eerste Ronde van Utrecht  is inmiddels achter de rug en mag een succes genoemd worden. Wij kijken al vooruit naar een volgende editie. Wil je hét Utrechtse wielerevenement voor wedstrijdrenners, liefhebbers en toerfietsers van dichtbij meemaken, noteer de datum dan alvast in je agenda; op 21 juni 2020 (onder voorbehoud) vindt de tweede editie plaats. Voor meer informatie kijk op onze website  www.rondevanutrecht.nl.

Wielerplatform Utrecht is sinds 2016 als partner betrokken bij de organisatie van de Classico Giro Utrecht en de Tour d'Utrecht.

Classico Giro Utrecht

17 mei 2020

De Classico Giro Utrecht wordt al georganiseerd vanaf 2010 toen de Giro in Utrecht finishte. Alleen in het jaar van de Grand Départ werd de Classico Giro een jaartje overgeslagen. In 2020 vindt de toertocht plaats op 17 mei. Net als andere jaren bestaat de Classico Giro Utrecht uit de kenmerkende pelotonstocht. Daarnaast is het mogelijk om in te schrijven voor de individuele afstanden.

Tour d'Utrecht

28 juni 2020

​De Tour d’Utrecht is een jaarlijks terugkerende toertocht voor recreatieve en sportieve fietsers uit het hele land. De tocht start in Utrecht en volgt een deel van het Tourparcours uit 2015. De tocht is dan ook een aandenken aan de Tourstart van dat jaar. De route leidt in gesloten pelotonstocht langs de mooiste plekken van Utrecht. Vervolgens gaat de route individueel verder richting het Groene Hart. De afstanden variëren tussen de 35 en 150 km.