Toertochten

De Ronde van Utrecht

19 juni 2022

Onze traditionele toertocht rondom Utrecht start dit jaar vanaf de Nedereindse Berg. Je rijdt eerst een ronde over het prachtige wedstrijdparcours en vandaar uit begint de mooie en rustige tocht. De Ronde van Utrecht staat dit jaar in het teken van de Vuelta. Als je terug komt kan je de beste renners van Utrecht aanmoedigen langs het parcours.

Kom de Spaanse sfeer beleven op de Nedereindse Berg!

We hebben weer een uniek shirt dat dit jaar een bijzonder Vuelta tintje heeft.

 

Classico Giro Utrecht

22 mei 2022

De Classico Giro Utrecht wordt al georganiseerd vanaf 2010 toen de Giro in Utrecht finishte. Alleen in het jaar van de Grand Départ werd de Classico Giro een jaartje overgeslagen. Net als andere jaren bestaat de Classico Giro Utrecht uit de kenmerkende pelotonstocht. Daarnaast is het mogelijk om in te schrijven voor de individuele afstanden.

Wielerplatform Utrecht is sinds 2016 als partner betrokken bij de organisatie van de Classico Giro Utrecht en de Tour d'Utrecht.

Tour d'Utrecht

3  juli 2022

​De Tour d’Utrecht is een jaarlijks terugkerende toertocht voor recreatieve en sportieve fietsers uit het hele land. De tocht start in Utrecht en volgt een deel van het Tourparcours uit 2015. De tocht is dan ook een aandenken aan de Tourstart van dat jaar. De route leidt in gesloten pelotonstocht langs de mooiste plekken van Utrecht. Vervolgens gaat de route individueel verder richting het Groene Hart. De afstanden variëren tussen de 75 en 165 km.