Toertochten

De Ronde van Utrecht GPX-tocht

Zo'n 200 deelnemers hadden zich dit jaar ingeschreven voor de toertocht van De Ronde van Utrecht. En daarmee waren alle startbewijzen uitverkocht! Bijzonder was de samenwerking met Wielerpoëzie, zij schreven de gedichten op de achterzijde van het stuurbordje.

Wij kijken terug op een geslaagde tweede editie vanaf de Nedereindse Berg en hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien. Utrecht viert dan een Vuelta feestje en daar hoort natuurlijk een Ronde van Utrecht toertocht bij.

 

Classico Giro Utrecht

30 mei 2021

De Classico Giro Utrecht wordt al georganiseerd vanaf 2010 toen de Giro in Utrecht finishte. Alleen in het jaar van de Grand Départ werd de Classico Giro een jaartje overgeslagen. In 2020 vindt de toertocht plaats op 4 oktober. Net als andere jaren bestaat de Classico Giro Utrecht uit de kenmerkende pelotonstocht. Daarnaast is het mogelijk om in te schrijven voor de individuele afstanden.

Wielerplatform Utrecht is sinds 2016 als partner betrokken bij de organisatie van de Classico Giro Utrecht en de Tour d'Utrecht.

Tour d'Utrecht

27  juni 2021

​De Tour d’Utrecht is een jaarlijks terugkerende toertocht voor recreatieve en sportieve fietsers uit het hele land. De tocht start in Utrecht en volgt een deel van het Tourparcours uit 2015. De tocht is dan ook een aandenken aan de Tourstart van dat jaar. De route leidt in gesloten pelotonstocht langs de mooiste plekken van Utrecht. Vervolgens gaat de route individueel verder richting het Groene Hart. De afstanden variëren tussen de 35 en 150 km.