Toertochten

De Ronde van Utrecht 2022

We hebben een datum voor de Ronde van Utrecht 2022! 18 en 19 juni staan wedstrijden, een toertocht en gravelride gepland. Onze ambitie is een wielerfeest in het centrum van Utrecht in Spaanse sferen. In 2022 start namelijk ook de Ronde van Spanje in Utrecht. Zet dit weekend alvast in je agenda.

 

Classico Giro Utrecht

22 mei 2022

De Classico Giro Utrecht wordt al georganiseerd vanaf 2010 toen de Giro in Utrecht finishte. Alleen in het jaar van de Grand Départ werd de Classico Giro een jaartje overgeslagen. Net als andere jaren bestaat de Classico Giro Utrecht uit de kenmerkende pelotonstocht. Daarnaast is het mogelijk om in te schrijven voor de individuele afstanden.

Wielerplatform Utrecht is sinds 2016 als partner betrokken bij de organisatie van de Classico Giro Utrecht en de Tour d'Utrecht.

Tour d'Utrecht

3  juli 2022

​De Tour d’Utrecht is een jaarlijks terugkerende toertocht voor recreatieve en sportieve fietsers uit het hele land. De tocht start in Utrecht en volgt een deel van het Tourparcours uit 2015. De tocht is dan ook een aandenken aan de Tourstart van dat jaar. De route leidt in gesloten pelotonstocht langs de mooiste plekken van Utrecht. Vervolgens gaat de route individueel verder richting het Groene Hart. De afstanden variëren tussen de 75 en 165 km.