wieleraccommodatie

Wieleraccommodatie

Samen met SportUtrecht (SU) en de gemeente Utrecht pakt WPU door op het vlak van wieleraccommodatie. De wensen zijn bekend en de lat ligt hoog! Inzet is een goed toegankelijke, multidisciplinaire trainingslocatie mét een horecagelegenheid.

 

 

Visie document wieleraccommodatie

Onlangs werd het document ‘visie wielersport accommodaties in Utrecht stad en omgeving’ aangeboden aan Maarten van Ooien, Wethouder Sport bij de gemeente Utrecht. De visie geeft een beeld van de ultieme legacy van de unieke ‘Utrechtse triple’ namens Wielerplatform Utrecht (WPU). Deze visie is opgesteld met ondersteuning van SportUtrecht (SU) en op 11 juni nader toegelicht vanuit de accommodatie commissie samen met een vertegenwoordiging van SU en de KNWU. Deze visie van de sector wielrennen en sportief fietsen is een bouwsteen voor de nieuwe Sportagenda van de Gemeente Utrecht.

Het document laat zien hoe het momenteel is gesteld met accommodaties voor het sportieve fietsen in en om de stad Utrecht. Het geeft een probleemanalyse en een doorkijk naar de toekomst, op korte en langere termijn. Alle leeftijdscategorieën en alle bestaande disciplines in het sportieve fietsen zijn hierin meegenomen. Van jong tot oud(er) en van een eerste kennismaking met fietsen als sport tot de hoogst haalbare niveaus in de breedtesport die wielrennen is.