Ruim baan voor een extra wieleraccommodatie

17 juli 2019

Onder de vlag van Wielerplatform Utrecht en met ondersteuning van SportUtrecht wordt door de commissie wieleraccommodatie samen met de Utrechtse wielerverenigingen onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een extra wielerparcours naast het bestaande op de Nedereindse Berg bij Nieuwegein. Op deze nieuwe, nader te bepalen locatie wordt wielersport en veilig trainen gecombineerd met een openbaar karakter én een goede bereikbaarheid. Er zijn drie mogelijke locaties; Rijnenburg (samen met de roeibaan), De Uithof (ontwikkelingen Olympos) en de Laagravense plas (bij DownUnder).

De gewenste nieuwe wieleraccommodatie moet vrij zijn van ander verkeer, ruimte bieden aan diverse voorzieningen en een multifunctioneel regionaal centrum voor de wielersport worden. De accommodatie zou ook openbaar gebruikt kunnen worden op het moment dat de wielerverenigingen het niet gebruiken. Dit biedt kansen voor bijvoorbeeld een fietsschool, fietsexamens voor kinderen of het testen van e-bikes door ouderen. Een extra wielerparcours kan ook de jeugdsecties een boost geven omdat zij niet trainen op de openbare weg. Het vergroot tevens de veiligheid op de openbare fietspaden, omdat wielrenners naast de openbare ruimte ook een eigen trainingsruimte hebben.

Om het draagvlak voor een extra wieleraccommodatie te peilen, hebben wij een enquête samengesteld. Doelgroep is de sportieve fietser in en om de stad Utrecht, lid van een vereniging of niet. De resultaten worden gebruikt voor het visiedocument ‘Ruim baan voor de wielersport’ een samenwerking tussen Wielerplatform Utrecht en SportUtrecht. Streven is om dit najaar toe te werken naar een extra locatie. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de nieuwe wieleraccommodatie, vul de enquête dan ook in. Stuur de vragenlijst vooral door aan andere renners en sportieve fietsers in de regio Utrecht.

Link naar de enquête

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Wielerplatform Utrecht.

Heb je specifieke vragen, stuur ons een mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *