De Ronde van Utrecht

De Ronde van Utrecht 2021

De najaarseditie van De Ronde van Utrecht vond dit jaar plaats op de Nedereindse Berg. Tussen 8:00 en 10:00 vertrokken er zo'n 200 deelnemers en daarmee waren alle startbewijzen uitverkocht.

Om 10:30 luidde WPU penningmeester Marco Lavooi de bel als start voor de renners van de Sportklasse. De koers eindigde in een massasprint waarbij Gerjan Olser als eerste over de streep kwam. Ook bij de Amateurs/Elite, die om 12:00 van start gingen werd er hard gekoerst. Jasper de Laat won deze mooie wedstrijd.

Uitslagen

Sportklasse:

  1. Gerjan Olsder
  2. Marc van Grinsven
  3. Jeroen Wesselius

Amateurs/Elite:

  1. Jasper de Laat
  2. Bart Lemmen
  3. Stef Krul

Kampioen van Utrecht 2021: Bart Lemmen (Eerst gefinishte deelnemer uit Utrecht)

 

 

De volledige uitslag is te vinden op de KNWU-site.

Foto huldiging: Duane van der Geld

De Ronde van Utrecht 2019

Onder de huidige naam Wielerplatform Utrecht (WPU) werd in 2019 voor het eerst De Ronde van Utrecht georganiseerd: een combinatie van wielerwedstrijden, een toertocht en een wielerfestival. Het evenement blijkt groeipotentie te hebben. Met de groei van het evenement is ook het bereik vergroot. Waar tot 2018 deelnemers (aan de ronde van de maliebaan) vooral uit Utrecht stad en directe omgeving kwamen komen deelnemers nu van verder, met name deelnemers aan de toertocht. De verwachting is dat het bereik verder toeneemt en De Ronde van Utrecht aan landelijke bekendheid wint.

De Ronde van Utrecht is de ‘levende legacy’ van de onvergetelijke Utrechtse Tourstart in 2015.

Samenwerkingspartners

Ook in 2021 werken wij weer samen met partners.

  • De 11 Utrechtse wielerverenigingen en clubs georganiseerd in Wielerplatform Utrecht
  • Gemeente Utrecht
  • SportUtrecht