De Ronde van Utrecht

De Ronde van Utrecht 2021

20 Juni 2021 is het zo ver: de tweede Ronde van Utrecht! Denken in creatieve oplossingen, dat zorgt ervoor dat er dit jaar gewoon een Ronde van Utrecht komt. Niet in hartje Utrecht zoals we eigenlijk voor ogen hadden maar op een van de mooiste wedstrijdparcoursen van Nederland, de Nedereindse Berg. Noodgedwongen door de huidige situatie aan de rand van de stad maar dat maakt het er niet minder om.

Programma: 10:30 Sportklasse (M)                  12:00 Amateurs, Elite (M)

De inschrijving is inmiddels geopend via MijnKNWU.

Omnium voor verenigingen

Als laatste staat er een heus omnium op het programma speciaal voor Utrechtse wielerverenigingen. Een aantal afgevaardigden van deze clubs strijden tegen elkaar om de titel ‘Kampioen van Utrecht.’ Een omnium is een combinatieklassement en komt oorspronkelijk uit het baanwielrennen. Meer nieuws over de verschillende onderdelen volgt halverwege mei maar het belooft een mooi spektakel te worden!

De Ronde van Utrecht 2019

Onder de huidige naam Wielerplatform Utrecht (WPU) werd in 2019 voor het eerst De Ronde van Utrecht georganiseerd: een combinatie van wielerwedstrijden, een toertocht en een wielerfestival. Het evenement blijkt groeipotentie te hebben. Met de groei van het evenement is ook het bereik vergroot. Waar tot 2018 deelnemers (aan de ronde van de maliebaan) vooral uit Utrecht stad en directe omgeving kwamen komen deelnemers nu van verder, met name deelnemers aan de toertocht. De verwachting is dat het bereik verder toeneemt en De Ronde van Utrecht aan landelijke bekendheid wint.

De Ronde van Utrecht is de ‘levende legacy’ van de onvergetelijke Utrechtse Tourstart in 2015.

Samenwerkingspartners

Ook in 2021 werken wij weer samen met partners.

  • De 11 Utrechtse wielerverenigingen en clubs georganiseerd in Wielerplatform Utrecht
  • Gemeente Utrecht
  • SportUtrecht