De Ronde van Utrecht

De Ronde van Utrecht 2021: 9 oktober

De Ronde van Utrecht is verplaatst naar 9 oktober 2021. Ondanks de versoepelingen, zijn amateurwedstrijden op 20 juni nog niet toegestaan. Daarom is De Ronde van Utrecht verplaatst. Op welke locatie De Ronde van Utrecht in het najaar plaatsvindt is nog niet bekend. Het wedstrijdprogramma blijft ongewijzigd, met KNWU-wedstrijden voor Sportklasse (M), Amateurs, Elise (M) en een omnium speciaal voor Utrechtse wielerverenigingen.

Inschrijving kan (vanaf juli) via MijnKNWU.

Omnium voor verenigingen

Als laatste staat er een heus omnium op het programma speciaal voor Utrechtse wielerverenigingen. Een aantal afgevaardigden van deze clubs strijden tegen elkaar om de titel ‘Kampioen van Utrecht.’ Een omnium is een combinatieklassement en komt oorspronkelijk uit het baanwielrennen. Meer nieuws over de verschillende onderdelen volgt binnenkort maar het belooft een mooi spektakel te worden!

De Ronde van Utrecht 2019

Onder de huidige naam Wielerplatform Utrecht (WPU) werd in 2019 voor het eerst De Ronde van Utrecht georganiseerd: een combinatie van wielerwedstrijden, een toertocht en een wielerfestival. Het evenement blijkt groeipotentie te hebben. Met de groei van het evenement is ook het bereik vergroot. Waar tot 2018 deelnemers (aan de ronde van de maliebaan) vooral uit Utrecht stad en directe omgeving kwamen komen deelnemers nu van verder, met name deelnemers aan de toertocht. De verwachting is dat het bereik verder toeneemt en De Ronde van Utrecht aan landelijke bekendheid wint.

De Ronde van Utrecht is de ‘levende legacy’ van de onvergetelijke Utrechtse Tourstart in 2015.

Samenwerkingspartners

Ook in 2021 werken wij weer samen met partners.

  • De 11 Utrechtse wielerverenigingen en clubs georganiseerd in Wielerplatform Utrecht
  • Gemeente Utrecht
  • SportUtrecht