Wielerclubs Utrecht

Wielerplatform Utrecht vertegenwoordigt de wielerclubs in Utrecht, die verschillende wielerdoelgroepen aanspreken. Zo is er voor iedere wielrenner een geschikte vereniging te vinden: voor studenten, voor fanatieke wedstrijdrijders, voor de recreatieve fietser of voor de beginnende wielrenner. Wil je advies over welke vereniging bij je past? Neem dan contact met ons.

CS030

Wielrennen en gezamelijke activiteiten

CS030 (Cycle Sport Utrecht) is een Utrechtse wielervereniging die in het voorjaar van 2012 is ontstaan. De vereniging richt zich op álle fietsliefhebbers uit Utrecht en omstreken. Van beginnende fietser tot gevorderde (wedstrijd)renner; iedereen is welkom voor trainingen, een wekelijkse fietsronde, wedstrijden en gezamenlijke activiteiten.

CTC Fietsen

Wielrennen, mountainbiken, gravelen én doelgericht trainen

cTc Fietsen is een vereniging voor wielrennen, gravelen, mountainbiken én doelgericht trainen. We rijden ieder weekend, het hele jaar door, mooie routes rondom Utrecht en fietsen ook regelmatig elders in Nederland. In de zomermaanden fietsen we ook op de dinsdagavond. Je kunt altijd kiezen uit verschillende snelheden en afstanden, en hanteren het principe 'samen uit, samen thuis'. Wij doen wat we leuk vinden, en staan daarom open voor initiatieven van leden voor extra fietstochten in binnen- en buitenland. cTc trainers die door NTFU opgeleid zijn organiseren ieder jaar een uitdagend trainingsprogramma voor onze wielrenners, mountainbikers en gravelaars. In de winter is er een indoor programma (core stability en Wattbike training). Om meer kennis en nieuwe ervaringen op te doen organiseren we daarnaast regelmatig workshops.

Fietsclub Maximus Stampers

Informele fietsclub voor iedereen

Maximus Stampers is een informele wielerclub voor iedereen (m/v), van alle leeftijden en met diverse prestatieniveaus. Om mee te kunnen fietsen heb je alleen een racefiets en een verplichte fietshelm nodig. De groepsritten hebben voor alles een sociaal karakter en er wordt gefietst volgens het principe ‘samen uit, samen thuis’. De Maximus Stampers verzamelen bij Brouwerij Maximus in Leidsche Rijn.

RTC De Domstad

Toerfietsen en fietsplezier

Rijwieltoerclub (RTC) De Domstad richt zich zowel op de sportieve als recreatieve fietser, het is echter geen race- of wedstrijdclub. De vereniging stelt zich ten doel het bevorderen van het toerfietsen zowel individueel als in groepsverband. Als vereniging proberen wij extra aandacht te besteden aan het onderling contact.

USWV De Domrenner

Studentenwielervereniging

De Utrechtse Studenten Wieler Vereniging is een Wielervereniging uit Utrecht die zich richt op de studenten. Naast het fietsen organiseert de Domrenner ook allerlei activiteiten zoals borrels en kampen.

Tuindorp Stoempers

Speciaal voor Tuindorp en omgeving

De Tuindorp Stoempers vormen een informele wielerclub waarvan de leden uit de wijk Tuindorp in Utrecht (en omgeving) komen. De club bestaat sinds het begin van de jaren negentig. In de zomermaanden zitten ze op de racefiets, in de winter de meesten op de ATB.

Fietsclub Ledig Erf

Laagdrempelig en vaste rondjes

Het ontstaan van deze fietsclub vindt zijn oorsprong in 1994 als een aantal fietsers die regelmatig het café het “Ledig Erf” aandoen de club oprichten. De toenmalige eigenaar van het café “Ledig Erf” Jacob van de Lagemaat werd voorzitter van de fietsclub en was tevens een gerenomeerd A renner. Kom je uit de buurt van Utrecht dan kun je gerust bij de club aansluiten.

Vrouwenwielrennen Utrecht

Wielertraining voor vrouwen

Vrouwenwielrennen Utrecht is er voor de fanatieke wielrenster. Er worden wekelijks laagdrempelige trainingen voor vrouwen aangeboden. Het niveau van de deelneemsters loopt uiteen: van beginnend tot ervaren. Iedereen kan voor zichzelf het maximale uit de training halen. Het is mogelijk om mee te doen aan een competitie die speciaal is opgezet voor rensters uit de verschillende trainingsgroepen van vrouwenwielrennen.nl.

U.W.&T.C De Volharding

Koersen en sportbeleving

U.W. & T.C. De Volharding is een toonaangevende wielervereniging in (de regio) Utrecht met een professionele uitstraling die staat voor een breed scala van (weg)wielrennen zodat de wielersporter vindt wat hij/zij wil en in staat wordt gesteld zijn/haar talenten zo veel als mogelijk te ontwikkelen en het maximale te halen uit zijn/haar sportbeleving.

Lombok Peppers

Informele fietsclub uit Utrecht-West

De Lombok Peppers is een informele fietsclub uit Utrecht-West. Café Lombok is het verzamel- en vertrekpunt voor de wekelijkse duurritten op zondagochtend en dinsdagavond. Regelmatig worden er samen georganiseerde toertochten gereden. In augustus organiseert Lombok Peppers de wedstrijd 'De Ronde van Nieuw Engeland'.

WV het Stadion

Wedstrijd vereniging voor jong en oud

WV het Stadion is een wedstrijdvereniging waar iedereen welkom is. Er is een afdeling voor jeugd, senioren, vrouwen, aangepast wielrennen en offroad. 

WC Domkop

Voor de coureur die voor gezelligheid kiest

De Wielerclub Domkop is er voor de Utrechtse wielrenner die met zijn stadsgenoten wekelijks een rondje door de provincie wil toeren en afsluitend een plezant bezoekje aan café Domkop brengt.