NieuwsWielercafe

Wielercafe nieuws

We hadden het zo mooi voor elkaar. Op 26 februari zouden we na een coronapauze van een jaar weer van start gaan met een prachtig programma op een prachtige nieuwe locatie: de monumentale hal van de Centrale Bibliotheek aan de Neude. Daar waren naar uitgeweken omdat we door alle coronabeperkingen voorlopig niet terecht kunnen op onze vaste stek, Cycleworks. Daar is door de anderhalvemeter-maatregelen slechts ruimte voor een 11 bezoekers.

Met de (deels) vernieuwde redactie hadden we ook een nieuwe opzet bedacht: een afwisselende talkshow met wielernieuws, een quiz, spraakmakende gasten, publieksparticipatie en zelfs muziek. De eerste gasten waren al geregeld: NOS-wielerjournalisten Herman van der Zandt en Martijn Hendriks zouden ons bijpraten over het nieuwe wielerseizoen. Er zou een bikefitter komen en uiteraard was Rinus Spoor van Cycleworks weer uitgenodigd voor het vermaarde technisch kwartiertje. We hadden er veel zin in en jullie blijkbaar ook: de kaartjes waren in no-time uitverkocht. En toen gooide corona opnieuw roet in het eten. Als gevolg van de aangescherpte maatregelen moesten we het wielercafé op het laatste moment afgelasten.

Op dit moment valt helaas nog niets te zeggen over een nieuwe datum, maar het lijkt ons niet waarschijnlijk dat we dit voorjaar nog een wielercafé kunnen organiseren.

Om het wachten te verzachten zijn we wel langsgegaan bij Rinus van Cycleworks, om te vragen hoe de zaken ervoor staan in de fietsenbranche. Hij heeft slecht nieuws. Dat er door corona enorme lange levertijden zijn voor nieuwe fietsen, is inmiddels wel bekend. Maar ook de onderdelen raken nu op. Een nieuwe cassette of ketting zijn nauwelijks meer te krijgen. In dit filmpje hoor je hoe dit komt en wat het voor jou als fietsliefhebber betekent: