NieuwsWielerwedstrijden

Warme Wedstrijden in Wieler-Wilhelminapark!

In een periode die lijkt op een zomer zonder einde was het Wilhelminapark afgelopen weekend het decor van een groot aantal wedstrijden. Circa 300 deelnemers, een relaxte wielersfeer, goed eten, drinken en fijne muziek zorgden voor een geslaagd weekend. Op zondagochtend waren er twee doorkomsten van de Tour d’Utrecht met zo’n 2.000 deelnemers. Kortom, Utrecht, en zeker het mooie park, stonden in het teken van de racefiets.

Kampioen van Utrecht

De 13 wedstrijden, met zoals bij de jeugd en de handbikers ook nog eens verschillende categorieën, leverden in totaal 21 winnaars op. Daarnaast werden als klap op de vuurpijl ook twee heuse Kampioenen van Utrecht gekroond. Hiervoor was een goede klassering nodig in twee disciplines: een korte tijdrit en een criterium. Elias de Bruijne prolongeerde zijn titel bij de amateurs en Sytse Leenstra pakte de eervolle titel bij de liefhebbers, de zogenaamde Funklasse.

Winnaars

Alle winnaars hebben natuurlijk een geweldige prestatie geleverd! Wat te denken van wereldkampioen Tim de Vries bij de handbikers en Nationaal Kampioen Laura de Vaan eveneens bij de handbikers? Ook het vermelden waard, Ossip van de Vegte won voor de derde keer op rij in wat nu wel ‘zijn’ Wilhelminapark mag heten. Eerder won hij in de zogenaamde Studentencup en dit jaar veroverde hij de titel bij de Sportklasse in een sterk bezet veld.

Melissa van Pierre en Wiesje Korf wonnen de wedstrijden van Vrouwenwielrennen (respectievelijk A en B categorie). In de Dikke Banden Race (jeugd van 7 t/m 12 jaar) ging Kees Hitman na een eerdere derde plek in 2016 er met de titel bij de oudste jeugd vandoor. De laatste wedstrijd op het programma, het criterium bij de amateurs, werd een prooi voor Imo de Pruyssenaere de la Woestijne.