Nieuws

Vuelta a Utrecht en profcriterium op de Maliebaan?

Cor Jansen, voorzitter van het Business Peloton Utrecht (BPU), was vrijdag 8 september een van de gasten in het zevende Utrechtse Wielercafé bij CycleWorks. Hij vertelde vol vuur over de weg die Utrecht via de Giro in 2010 en de Tour in 2015 nu richting de Vuelta in 2020 aan het bewandelen is. In dat jaar host Utrecht naar alle hoop en waarschijnlijkheid de derde grote wielerronde en dat maakt Utrecht als wielerstad uniek. Geen andere stad heeft eerder alle drie de grote ronden mogen verwelkomen. Het is wederom een kans voor de stad én de regio om te laten zien hoe ver Utrecht is als het gaat om fietsen in de breedste zin. Cultuur, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties moeten net als tijdens de recente Tourstart in gaan haken op de ‘Gran Salida’.

 

Het is de bedoeling om de drie etappes (een ploegentijdrit, een etappe Utrecht-Utrecht en een etappe Utrecht-Breda) klimaatneutraal te laten verlopen met een 100% elektrisch wagenpark. Fietsen en duurzaamheid gaan hand in hand en zo kan Utrecht die ambitie en noodzaak tonen aan de wereld. De stichting Ronde van de Maliebaan ziet ook kansen en wil op de Gran Salida inhaken met een grote toertocht (Vuelta a Utrecht) zoals het nu ook al de Classico Giro Utrecht en de Tour d’Utrecht onder haar hoede heeft. Bovendien wil de stichting inzetten op een profcriterium op en rond de Maliebaan tussen de Tour de France van dat jaar en de Gran Salida in, voor heren én damesprofs. Uiteraard krijgen amateurwielrenners en liefhebbers mooie wedstrijden om naar uit te kijken.

In de komende tijd moet blijken of er voldoende politieke wil én voldoende financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven is, maar als het aan het BPU en de stichting Ronde van de Maliebaan ligt verwelkomen wij de Vuelta maar wat graag in 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *