Topwielrenners te gast bij Utrechts Wielercafe

Het Utrechts Wielercafé heeft op vrijdagavond 4 november twee topwielrenners te gast: Riejanne Markus en Ivar Slik. Beiden hebben een spectaculair seizoen achter de rug en dus genoeg te vertellen.

Jumbo-Visma renster Markus brak dit jaar definitief door in het damespeloton: ze werd Nederlands kampioen op de weg en derde bij het Europees Kampioenschap Tijdrijden. Ook nam ze deel aan het WK in Australië. Daar reed ze na de val van Van Vleuten samen met Ellen van Dijk toch nog naar een knappe vijfde plaats bij de Team Relay.

Ivar Slik reed jarenlang als prof in continental en pro-continental teams. Dit jaar maakte hij de overstap van de weg naar gravel. En hoe! In Amerika won hij de belangrijkste gravelwedstrijd ter wereld: Unbound Gravel, een monstertocht van 320 kilometer onverhard, die hij aflegde in 9 uur, 22 minuten en 4 seconden. Een gemiddelde snelheid van 34,2 kilometer. Bij het wereldkampioenschap Gravel in Italië is hij een van de grote favorieten.

Daarnaast hebben we in het Wielercafé wielerpoëzie, dit keer van Joost Hontelez. We spelen de wielerquiz Petje Op-Petje Af en er is muziek van DJ Dubcovsky. Het traditionele ‘technisch kwartiertje’ met tips & tricks van fietsenmaker Rinus Spoor ontbreekt uiteraard niet.

Het Utrechts Wielercafé is een activiteit van Wielerplatform Utrecht en wordt gehouden op vrijdag 4 november bij Cycleworks aan de Weerdsingel W.Z. 18 in Utrecht. De entree is 10 Euro, als je soep en brood wilt mee-eten betaal je 15 euro. Aanvang: 19:00u: soep /20:00u start programma.

Het wielercafe is inmiddels uitverkocht. Wil je kans maken om er alsnog bij te zijn, stuur ons dan een bericht. We plaatsen je op de reservelijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *