NieuwsWielerwedstrijden

Stichting Ronde van de Maliebaan heet nu Wielerplatform Utrecht

"Doen jullie dan nog meer dan alleen de Ronde van de Maliebaan?" Was de afgelopen jaren een regelmatig terugkerende vraag. Dan moesten we keer op keer uitleggen dat de Stichting Ronde van de Maliebaan ooit is begonnen met een wedstrijd op het oudste fietspad van de wereld, daarna wel eens een uitstapje maakte naar het Wilhelminapark en daarna lange tijd als 'slapende' stichting doorging tot het Utrechtse Tourjaar 2015 waarin de stichting werd 'gereanimeerd' en opnieuw werd bemenst. Vanaf dat jaar nam het aantal activiteiten ook snel toe. Naast wedstrijden in op de Maliebaan en in het Wilhelminapark kwam er een Utrechts Kampioenschap Tijdrijden (UKT) bij, een klimtijdrit in de USP Parkeergarage, Wielcafé's en uiteindelijk ook twee grote toertochten: de Classico Giro Utrecht en de Tour d'Utrecht. 
 
Met het toenemen van het aantal activiteiten nam ook het aantal aangesloten wielerverenigingen en clubs toe. Ooit begon de stichting met vier verenigingen. Inmiddels staat de teller op tien. Wielrennen en toerfietsen is een groeiende sport in Nederland en in de regio Utrecht in het bijzonder. We kunnen voor ieder evenement weer rekenen op deelnemers én vrijwilligers vanuit het Utrechtse wielrennen. Het bestuur en de verschillende commissies worden bemenst vanuit de verenigingen maar soms ook door ongebonden liefhebbers. Iedereen die een bijdrage wil leveren is welkom.
 
De naam Stichting Ronde van de Maliebaan dekte de lading van wat we doen steeds minder en daarom werd in het najaar van 2017 besloten om de naam te wijzigen in Wielerplatform Utrecht (WPU). Waar de Stichting Ronde van de Maliebaan ooit begon als organisator van één wedstrijd, daar vebreed Wielerplatfrom Utrecht zich naast het organiseren en laten uitvoeren van wielerevenementen naar de functie van spreekbuis voor Utrechtse wielrenners en toerfietsers. De stad én de regio worden drukker en voller. WPU maakt zich sterk voor een Utrecht (stad & regio) waarin veiligheid, toegankelijkheid en sportiviteit voor fietsers in het algemeen en wielrenners/toerfietsers in het bijzonder hoog op de agenda staan, zowel bij gemeentelijke als provinciale politiek, als ook bij allerlei andere partijen die een rol hebben op en rond de fiets.