Nieuws

De Ronde van Utrecht – informatie voor inwoners van Oost

Op zondag 23 juni vormt de omgeving rondom de Maliebaan het decor van een wielerfestival opgebouwd rond De Ronde van Utrecht.

Op deze dag staan naast verschillende wielerwedstrijden ook diverse side events op het programma. Hierbij willen wij u informeren over een aantal praktische zaken rond dit evenement, maar bovenal willen wij u als inwoner van Oost van harte uitnodigen om mee te genieten van al het wielermoois dat de stad te bieden heeft!

Programma

Op 23 juni worden er op het parcours Maliebaan/ Maliesingel/ Nachtegaalstraat wielerwedstrijden gereden in verschillende categorieën. Handbikers, jeugd, studenten, vrouwen, amateurs, en ook liefhebbers die niet vaak een wedstrijd rijden, strijden om winst in hun categorie. Daarnaast wordt er op het Malieblad een festivalterrein ingericht, met stands van partners en diverse eet- en drinkkraampjes. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar is er een speciale dikke banden race. Misschien vindt uw kind het leuk om hieraan mee te doen? In de ochtend zal er ook een groep toerfietsers vanaf het Malieblad in zuidelijke richting vertrekken voor De Ronde van Utrecht Toertocht. Het volledige programma en informatie over inschrijven is te vinden onder het kopje ‘De Ronde van Utrecht’ op deze site. Daarnaast steunen we dit jaar met een gedeelte van de opbrengst Stichting Onze EigenDom.

Wat betekent dit voor u als bewoner?

Er zijn een aantal zaken waarbij we u als bewoner vragen rekening mee te houden op 23 juni. Verkeer wordt die zondag overdag omgeleid. De verkeersstromen worden ter plekke begeleid door middel van borden en verkeersregelaars. De parkeerplaatsen langs het parcours zijn die dag niet toegankelijk. Voor bewoners van de straten Parkstraat, Schoolstraat, Schoolplein en Joke Smitplein geldt dat het niet mogelijk is om het parcours met een auto over te steken. We bieden u hiervoor, mocht dit zorgen voor ongemak, op voorhand onze excuses voor aan. Er zijn voldoende plekken langs het parcours waar u, onder begeleiding van verkeersregelaars, het parcours te voet kunt oversteken.

Beperken van overlast

Het wielerfestival vindt plaats in een gebied waar doorgaand verkeer en bewoners van Utrecht-Oost intensief gebruik van maken. Vanzelfsprekend doen wij ons best om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. Publiek en deelnemers worden opgeroepen om met OV, de fiets of lopend te komen. We zorgen ook voor een goede afvalvoorziening zodat de omgeving netjes achterblijft.

Tot slot willen wij u erop wijzen dat de wedstrijden worden ondersteund door een omroeper en dat er op muziek wordt gedraaid. Wij zorgen ervoor dat de muziek de geluidsgrens van 85 decibel niet overschrijdt.

We hopen u als bezoeker te kunnen begroeten en heeft u vragen op de dag zelf, spreek dan gerust een van onze medewerkers aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *