Nederlands Kampioenschap Tijdrijden paracycling Vlasakkers Amersfoort

Wielerplatform Utrecht (WPU) organiseert op donderdag 1 september het Nederlands Kampioenschap tijdrijden Paracycling.  Het NK valt dit jaar samen met het Open Militair Kampioenschap (OMK) tijdrijden en wordt verreden op militair oefenterrein De Vlasakkers in Amersfoort.

‘Een unieke kans om hier een wedstrijd te organiseren.’ zegt Nelly Voogt, organisator namens WPU. ‘Mooi dat de sportcommissie van de Koninklijke Landmacht hiervoor de ruimte biedt.’ Het NK Tijdrijden is gecombineerd met het Open NK Tijdrijden voor militairen. Dat is de reden voor de bijzondere locatie van het evenement. De Vlasakkers, sinds 1872 een militair oefengebied, omvat zo’n 260 hectare aan natuurgebied. Een groot deel van het gebied wordt niet actief gebruikt door defensie en daardoor is de natuurwaarde er bovengemiddeld. Het gebied kent veel hoogte verschillen en dat maakt het weer uitdagend voor de wedstrijdrijders.

Goede samenwerking

De basis van een goede samenwerking werd afgelopen jaar al gelegd. WPU was destijds verantwoordelijk voor de landelijke paracycling tijdrit die onderdeel was van het OMK. De stichting organiseert al jaren succesvol wedstrijden in en rondom Utrecht, waaronder het NK Paracycling in 2020. De sportcommissie van de Koninklijke Landmacht organiseert jaarlijks wedstrijden van verschillende sporten voor militairen en burgers van de Koninklijke Landmacht.

Veel belangstelling

Op het NK wordt gestreden om titels bij handbiken, tandem en cycling. De meeste categorieën zijn goed vertegenwoordigd. Op de deelnemerslijst staan toppers zoals Tim de Vries, Mitch Valize, Daniel Abraham en Jetze Plat. Voogt is tevreden: ‘Er is veel belangstelling voor dit NK. Met ruim 40 deelnemers staat bijna 80% van alle wedstrijdrijders paracycling aan de start.’ Alle deelnemers rijden een afstand van 20 kilometer. Het parcours is een ronde van vijf kilometer inclusief klim die vier keer afgelegd wordt.

De volledige startlijst vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *