Nieuws

In memoriam Michiel Galama

Op woensdag 1 mei is Michiel Galama overleden. Hij was oud-voorzitter van Fietsclub Ledig Erf en oud-bestuurslid van de Stichting Ronde van de Maliebaan, nu Wielerplatform Utrecht. Michiel was onder zijn clubgenoten en onder zijn mede-bestuursleden van de stichting zeer geliefd: betrokken, altijd een luisterend oor en fijn om mee samen te werken. Naast fietsen was schaatsen zijn grote passie. Hij was ‘voorzitter’ van de Ledig Erf schaatsclub Het Fijne Treintje en wanneer er natuurijs lag verruilde Michiel zijn fiets maar wat graag voor schaatsen.

Michiel wist in de beginjaren van de Stichting Ronde van de Maliebaan de Ledig Erf-achterban te mobiliseren om mee te doen aan de wedstrijden en vooral ook om te voldoen aan de vraag naar vrijwilligers voor de legendarische Ronde van de Maliebaan. “Bij Fietsclub Ledig Erf was Michiel een voorzitter die duizend bloemen kon laten bloeien en van de club toch een mooi perk wist te maken”, aldus Ledig Erver en oud-bestuurslid van de Stichting Ronde van de Maliebaan Rodrick de Munnik.

In 2015 was Michiel voor het laatst echt actief binnen het Utrechtse wielrennen toen hij samen met Yvonne Mathot de catering verzorgde tijdens de epische Utrecht-Parijs-Utrecht die toen door Ledig Ervers in de aanloop naar de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht verreden werd.

Om Michiel Galama te eren wordt vanaf dit jaar tijdens De Ronde van Utrecht op 23 juni de ‘Michiel Galama Wisseltrofee’ uitgereikt aan de winnaar van het Open Kampioenschap voor mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *