Nieuws

Het Utrechtse Wielercafé komt terug!

En hoe! Met een fonkelnieuwe formule, op één van de mooiste locaties van Utrecht: de centrale hal van de Bibliotheek aan de Neude.(Vooralsnog hebben we groen licht maar of alles daadwerkelijk kan doorgaan, hangt af van de situatie rondom corona op dat moment.) Op vrijdag 26 februari presenteren we van 17:30-19:00 de eerste van een nieuwe serie talkshows over de liefde voor de fiets, de heroïek van de koers, technische snufjes, pedaallust en andere wielerzaken. Met uitstapjes naar literatuur, mode, voeding en muziek. Informeel en gevarieerd, met aansprekende gasten.

We trappen de eerste aflevering af met niemand minder dan NOS-wielerjournalisten Herman van der Zandt en Martijn Hendriks. Met hen kijken we terug op het bizarre corona-koersjaar 2020 en blikken we vooruit naar het nieuwe wielerseizoen. Zit je net niet lekker op de fiets en wil je weten hoe dat komt? Wat is het verschil tussen ‘reach’ en ‘stack’? Een professionele bikefitter komt het ons allemaal vertellen. Een vaste waarde van het Wielercafé is het technisch kwartiertje van Rinus Spoor, fietsenmaker van CycleWorks. Hij legt uit hoe je je fiets klaarmaakt voor het nieuwe seizoen.

In de nieuwe opzet van het Utrechts Wielercafé willen we ook nadrukkelijk een podium bieden aan jullie verhalen. Heb je een fiets met een verhaal? Of een verhaal met een fiets? Dan vinden we het leuk als je dat komt vertellen. Je kan dit aangeven via info@wielerplatformutrecht.nl En dat is nog niet alles! We doen ook een wielerquiz en er is muziek. Om kort te gaan: als je van wielrennen houdt, is dit een niet te missen evenement. Door de coronaregels mogen niet meer dan 30 bezoekers het Wielercafé bijwonen. Reserveren is verplicht en kan vanaf 24 december via deze link . De toegang is gratis. Wees er snel bij, want op is op.

Overigens onderzoeken we nog of we het Wielercafé ook online kunnen zetten als podcast, voor de mensen die geen kaartje kunnen bemachtigen. Daarover later meer.