W.C. Domkop organiseert succesvolle tijdrit Rijnenburg polder

Wat heb je nodig om een tijdrit te organiseren? Een starter, een oplijner en een klokker. Drie poppetjes dus. Voor hoeveel deelnemers? Oneindig, zolang je deze deelnemers af een toe een banaantje of biertje voert. 

Zo klonk het op een avondje ‘wilde plannen bedenken’ aan de Oudegracht bij het hoofdkwartier van de W.C. Domkop. De uitvoering, die overtrof de verwachtingen! Initiatiefnemer Guy Frissen wil vooral wil laten zien dat het niet moeilijk en ook niet heel arbeidsintensief is om een tijdrit te organiseren (en in dit geval ook nog coronaproof).

48 deelnemers, voornamelijk Domrenners stonden op donderdagavond 27 mei op een vooraf toegewezen tijd klaar bij de start in de Rijnenburg polder. Er werd een wildcard uitgedeeld aan Wielerplatform Utrecht en Team De Fietsenmaker. Iedereen was op tijd aanwezig. Vanuit een staande start vertrokken de deelnemers om de minuut op het signaal van de starter met zijn startlijst. Na 11 kilometer pompen, stoempen en afzien noteerde de klokker aan de finish de eindtijd van de deelnemer.

Conclusie: een zeer geslaagde eerste editie van een TT die met weinig mankracht en tijd te realiseren is. Bovendien was de synergie van de verschillende clubs prachtig om te zien. kortom: laaghangend fruit! Welke Utrechtse vereniging organiseert de volgende?