Fietsen in groepen: ‘niet direct de grens opzoeken van wat mag.’

De maatregelen zijn voor iedereen versoepeld en volwassenen mogen weer buiten sporten in groepsverband. Dat is goed nieuws maar tegelijkertijd merken we dat hierdoor een terechte discussie ontstaat over wat je als wielrenner wel of niet mag. De NTFU en de KNWU communiceren verschillende richtlijnen met betrekking tot het fietsen in groepsverband. 

Vanuit Wielerplatform Utrecht leggen we geen regels op maar wel willen we een boodschap meegeven aan alle fietsers in onze regio.

In deze bijzondere tijd moeten we niet direct de grens opzoeken van wat mag. Zeker niet op de drukke wegen in en rondom Utrecht. De ruimte is beperkt dus deel hem met overige weggebruikers. Gun iedereen zijn bewegingsruimte!

Na #ridesolo zien we #rideduo als een mooie volgende stap op weg naar straks hopelijk weer #ridegroup. Fiets je met iemand van buiten je eigen huishouden, dan is 1,5 meter afstand écht de norm.

Wees voorzichtig op je eigen gezondheid en die van anderen én wees voorzichtig op onze naam als wielrenner wanneer je op pad gaat.