NK Weg Para-cycling in Utrecht

Op zaterdag 19 september organiseert Wielerplatform Utrecht (WPU) samen met WV Het Stadion het Nederlandse Loterij NK Weg Para-cycling in Utrecht. De wedstrijden vinden plaats op wielerparcours De Nedereindse Berg.

 Het NK Para-cycling stond dit jaar in juni op de wedstrijdkalender als onderdeel van wielerfestival De Ronde van Utrecht. Helaas moesten wij dit evenement afgelasten vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Inmiddels mogen er weer wielerwedstrijden georganiseerd worden. En zo komt er in september alsnog een NK Para-cycling. WV Het Stadion heeft veel ervaring met het organiseren van wedstrijden en heeft als enige in de regio een aparte handbike afdeling. In 2015 organiseerde de Utrechtse wielervereniging al eens eerder een NK voor het aangepast wielrennen.

Veel deelnemers zijn bekend met het parcours van de Nedereindse Berg. Elk jaar wordt er de Handbike Marathon, onderdeel van de Nederlandse Handbike Competitie, verreden. Mitch Valize, handbiker: “Een best technisch parcours met een klein heuveltje erin. Dat ligt mij wel. Een mooi parcours voor een mooie wedstrijd.”

Vanwege de bijzondere periode dit jaar zijn veel er wedstrijden voor het para-cycling afgelast. Daarom wordt er dit jaar een uitzondering gemaakt voor het deelnemersveld. Niet alleen licentiehouders, dat zijn sporters die meedoen voor de titel, maar ook basisleden mogen starten. De deelnemers zonder licentie strijden niet mee om de titel. Zij worden apart geklasseerd en gehuldigd.

De inschrijving is geopend en kan via ‘mijn.knwu’.

Het volledige programma vind je hier.