Nieuws

2018: toeren en koersen in en om Utrecht

Hoewel de temperatuur nog rond het vriespunt ligt, warmt Utrecht op voor een mooi wielerjaar. Op 6 april staat het eerste Wielercafé van 2018 bij CycleWorks gepland met onder andere een uitdagende schrijfwedstrijd: de winnaar krijgt een publicatie in Fiets magazine. Ook komt Martijn Sargentini zijn boek over kasseien presenteren. Op 27 mei staat de Classico Giro Utrecht op de agenda. Deze Utrechtse Klassieker vernieuwt en kent dit jaar naast de traditionele pelotonstocht tijdswaarneming op twee klimmetjes op de Heuvelrug: een uitdaging om je te meten met je fietsvrienden.

Op 30 juni en 1 juli is er een Wielerfestival in het Wilhelminapark met wedstrijden voor jeugd, vrouwenwielrennen, studenten, Nederlands top van handbikers en tandemrijders, liefhebbers (zgn Funklasse), masters 50+, sportklasse en amateurs. De liefhebbers en amateurs strijden om de eretitel ‘Kampioen van Utrecht’. Deelnemers aan de Tour d’Utrecht kunnen op zaterdag 30 juni al in wielerstemming komen in het park waar zij hun startbewijs en shirt kunnen ophalen. Op zondag fietsen de Tour d’Utrecht deelnemers vanaf de Jaarbeurs door het Wilhelminapark en langs een aantal Utrechtse iconen voordat zij hun tocht voortzetten richting het Groene Hart.

In september volgt naar alle waarschijnlijkheid nog een Utrechts Kampioenschap Tijdrijden (ook voor ploegen) en er staan wielercafé gepland op 6 juli, 31 augustus en 30 november. Naast deelnemers aan de wedstrijden en toertochten zijn we altijd op zoek naar mensen die ons kunnen versterken, als vrijwilliger of in één van de commissies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *