Nederlandse Loterij NK Weg Para-cycling

Wielerplatform Utrecht organiseerde op zaterdag 19 september samen met WV Het Stadion het Nederlandse Loterij NK Weg Para-cycling in Utrecht. Met ruim 60 deelnemers aan de start mogen we spreken van een geslaagde editie.

Het was een paar maanden wachten voordat het NK uiteindelijk kon plaatsvinden vanwege het annuleren van wielerfestival De Ronde van Utrecht.  De wedstrijden zijn verreden op wielerparcours De Nederlandse Berg waar we 10 Nederlands kampioenen in de verschillende categorieën mochten huldigen

Bekijk hier de foto's van Duane van der Geld

Bekijk hier de foto's van Bert Willems

Bekijk hier de foto's van Albert Wollaars

 

Om 13.15 vertrokken de renners van de categorieën tandem, cycling en tricycling. Zij legden een afstand af van resp. 70km, 60km en 40km. Andre Wijnhout (cycling mannen C1-3), Anniek van den Aarsen (cycling vrouwen C1-5), Marieke van Soest (tricycling vrouwen), Tristan Bangma en piloot Patrick Bos (tandem mannen) en Daniel Abraham Gebru (cycling mannen C4-5) zijn de nieuwe Nederlands kampioenen van 2020.

De handbikers startten om 15.00. Zij legden een afstand van 50 KM af. Mischa Hielkema (cat. mannen H3), Jenette Jansen (cat. vrouwen H1-4), Laura de Vaan (cat. vrouwen H5-open), Jetze Plat (cat. mannen H4) en Tim de Vries (cat. mannen H5) mochten de kampioenstruien in ontvangst nemen.

De volledige uitslag van het NK is te zien op de website van de KNWU.

 

 

Uitslagen basisleden

Handbiken Mannen H3

 1. Dave Versluis
 2. Robert van den Hoek
 3. Luciën de Louw
 4. Willem Libert
 5. Geert Eyck

Handbiken Mannen H4

 1. Herber Burggraaf
 2. John Vink
 3. Niels Kortlever
 4. Ron Wijnands
 5. Thijn Buigholt

Handbiken Mannen H5

 1. Erik van der Jagt

Handbiken Vrouwen H5

 1. Margriet van den Broek

 

 

 

 

Cycling Mannen cat. 4-5

 1. Jurriën ten Kleij

Cycling Vrouwen

 1. Julia Bekker

Tandem Mannen

 1. Stephen de Vries

Tandem Vrouwen

 1. Miranda Klaver