Bestuur

Laurens Hitman

Fietsen is al lang een rode draad in mijn leven. Ik begon met fietsvakanties en later langere reizen door Europa en Noord-Amerika. Tentje mee en gaan. Met mijn broer, solo, met vrienden, met mijn partner en later met partner én kinderen. Wielrennen als sport ontdekte ik pas rond mijn 30ste. Ik heb een aantal jaren wedstrijden gereden (als pelotonvulling…) en vond vooral het rijden van cyclo’s tof om te doen.
Ook fietste ik mee met de Ronde van de Maliebaan en de Ronde van het Wilhelminapark ergens in de ‘jaren 0’. Heel mooi om zo in je eigen stad je rondjes te kunnen rijden en totaal anders qua beleving dan ergens op een industrieterrein. Toen in de aanloop naar de Utrechtse Tourstart in 2015 de vraag kwam of ik namens Fietsclub Ledig Erf in het bestuur van de Stichting Ronde van de Maliebaan was er dan ook geen twijfel. Dat wilde ik graag!
Sinds die legendarische Tourstart mag ik voorzitter zijn van wat tegenwoordig Wielerplatform Utrecht is. Heel mooi om zo een bijdrage te leveren aan het verder brengen van fietsstad Utrecht waarin fietsen in zijn algemeenheid en sportief fietsen in het bijzonder op één hoort te staan!