Bestuur

Laurens Hitman

Op mijn zestiende kreeg ik mijn eerste racefiets en sindsdien is fietsen een rode draad in mijn leven. Eerst fietste ik vooral lange afstanden en ging ik vaak op fietsvakantie. Zo fietste ik een jaar door Noord-Amerika, 3 maanden door Europa en negen weken met vrouw en kinderen door Canada en noordoost Amerika. Tussen 2001 en 2010 reed ik wedstrijden bij de amateurs (WTC Woerden en Het Stadion). Ik was vooral ‘pelotonvulling’ met af en toe een aardige tijdrit tussendoor.

Aan de wedstrijden op de Maliebaan en in het Wilhelminapark heb ik ooit zelf deelgenomen, dus ik kan mij goed inleven in de deelnemers van nu! Tegenwoordig fiets ik de ‘vaste’ rondjes van het Ledig Erf vaak mee en doe graag een cyclo in het midden- of hooggebergte: dat is toch het ultieme wielrennen voor mij. Fietsen doe ik ook steeds meer met mijn vrouw en opgroeiende kinderen. Ook combineer ik regelmatig foto- en schrijfopdrachten voor een aantal fietstijdschriften met een lange duurtraining of een weekje fietsen in het buitenland. En laten dat nou precies mijn favoriete bezigheden zijn.

In 2016 kreeg ik de kans om een boek te schrijven en samenstellen: Utrecht, hart van fietsend Nederland. Hierin veel foto’s van de legendarische Tour-start in Utrecht, interviews met deelnemers en stukjes van toeschouwers. Die Tourstart was bepalend voor wat ik nu doe voor de stichting Ronde van de Maliebaan: het organiseren van tal van prachtige wielerevenementen!