Bestuur

Floor Kok

Tijdens mijn sportmanagement opleiding in Amsterdam en de sportlessen daar leerde ik de wielersport kennen. Met mijn net aangeschafte fiets nam  ik deel aan de door de opleiding georganiseerde fietsreizen naar de Alpen, liep ik stage bij en nam ik deel aan Alpe d’HuZes.

Het wielrennen verdween niet uit beeld na mijn studie, verre van juist: ik ging aan de slag bij de wielerbond KNWU. Tot eind 2016 heb ik daar met veel plezier gewerkt als teammanager van de talenten en topsportselecties. Ik faciliteerde de verschillende selecties en werkte nauw samen met de bonds- en talentcoaches om een zo goed en professioneel mogelijke topsportomgeving neer te zetten. Een hectische baan waarin ik onderdeel mocht zijn van de route naar de Spelen in Rio de Janeiro in 2016, waar de wielersport haar visitekaartje heeft afgegeven met mooie resultaten.

Na dit hoogtepunt was het tijd voor een nieuwe uitdaging; met een meer maatschappelijke link. Bij de VSU vond ik die begin 2017 in de rol van verenigingsadviseur op het maatschappelijke speerpunt “Sport doet Meer” waarbij ik verenigingen ondersteun bij het invullen van hun maatschappelijke rol. Met veel plezier ben ik daarnaast nog betrokken bij mijn ouder liefde wielrennen en mag ik samenwerken met een enthousiaste besturen en vrijwilligers van de Utrechtse wielerverenigingen en Wielerplatform Utrecht.

Mooi om te zien dat in het platform de verenigingen samen komen en zij daarmee een unieke aanpak hebben waarin veel potentie ligt voor het nog sterker uitdragen van het wielrennen in Utrecht in alle facetten. Ik ondersteun daarbij waar mogelijk.

Fietsen doe ik overigens nog steeds, sinds dit jaar ook verenigingsverband bij CS030.