De Ronde van Utrecht 2020

Tweedaagse Vuelta editie 2020 in het Wilhelminapark

De Ronde van Utrecht, een wielerfestival met wedstrijden, toertocht én dit jaar ook met een gravelride, het NK Paracycling en Spaans diner! Op zaterdag 20 juni 2020 start De Ronde van Utrecht in de avond met het open Utrechts kampioenschap voor mannen en vrouwen (ook wel Funklasse genoemd). Het wedstrijdparcours is anders dan afgelopen jaar; een ronde om het Wilhelminapark. Rondom het park komt een sfeervol Spaans ingericht festival waar men sangria, Spaanse wijnen en bieren kan drinken én Spaanse tapas kan eten. Uiteraard met fraai uitzicht op het wielerparcours.

 

Gravelride

Op zaterdagavond, tegelijk met de wedstrijden start er een gravelride vanaf het festivalterrein. Gravelrides zijn een in populariteit snelgroeiende vorm van wielrennen die WPU graag een plek geeft in haar aanbod. De route wordt op basis van GPX-files gereden en is niet uitgepijld.

De wedstrijden en de gravelride eindigen om ongeveer 21:00. Hierna wordt in het Wilhelminapark een sfeervol Spaans diner aan lange tafels geserveerd.

 

Wedstrijden en toertocht

Op zondag 21 juni volgt een nieuwe serie wedstrijden op op hetzelfde parcours aan het Wilhelminapark. De toertocht rondom Utrecht bevat twee uitgepijlde afstanden van 75 km en 105 km. Het festivalterrein is opnieuw het centrum van waaruit alles goed te volgen is onder het genot van lekker Spaans eten en drinken.

Het wedstrijdprogramma bestaat uit een aantal vaste elementen: Dikkebandenraces voor de jeugd en wedstrijden voor Amateurs en de Sportklasse.

In het wedstrijdprogramma van zondag wordt het Nederlands Kampioenschap Paracycling wielrennen opgenomen. WPU heeft als doelstelling ook sporters met een beperking een plek te geven in haar aanbod en heeft de ambitie om het NK Paracycling de komende jaren in Utrecht te organiseren.