Wielercafé

Tijdens het Wielercafé Utrecht wordt met aansprekende gasten gesproken over heroïek, techniek, voeding en andere wielerzaken. Het sfeervolle CycleWorks in het centrum van Utrecht wordt hiertoe speciaal omgebouwd tot café. Gegarandeerd een leuke avond en veel gelegenheid om andere fietsfanaten te ontmoeten. Voor de liefhebbers is er gelegenheid om vooraf gezamenlijk een rondje te fietsen.

Wielercafé 30 november 2018

Lombardije zit erop. Op straat liggen de blaadjes kniediep. De Bilt constateerde vorst aan de grond. En iedere fietser heeft afgelopen week al zeker één regenbui over zich heen gekregen. Dus is het 30 november eindelijk weer tijd voor het Wielercafé in Cycleworks!

Michel Stolker wordt - hoewel geboren en getogen in Zuilen - gezien als de enige echte Utrechter die ooit de Tour de France reed. Helaas is de heer Stolker dit voorjaar op 84-jarige leeftijd overleden. Wielerplatform Utrecht besteedt hier graag op gepaste wijze aandacht aan. Daarom draagt journalist Niek Stolker op 30 november bij het wielercafé een In Memoriam͛ voor over zijn oom. Daarbij neemt Wim van Scharenburg (Museum van Zuilen) een aantal attributen uit de fraaie wielercarrière van Michel Stolker mee.

Je droomt stiekem vast wel eens over jouw volgende fiets. Nóg sneller, lichter of mooier. Maar denk je ook wel eens aan je vorige fiets? Het Utrechtse Circular Cycling wil de fietswereld verduurzamen met refurbished racefietsen. Tijdens het wielercafé vertellen Erik Bronsvoort en Matthijs Gerrits over hun aanpak.

Oproep!

Breng al de onderdelen uit je schuur mee die te goed zijn om weg te gooien, maar die je waarschijnlijk nooit meer gaat gebruiken.

Ook uit Utrecht: Mapmeisters. Mattis Dielessen en Merijn Heijne besloten hun enthousiasme over fietsen, mooie fietsroutes, fietsvakanties, fietsgadgets, fietstechniek(en), fietsmensen, fietsmechaniekers, fiets-vrijwel-alles vast te leggen in podcasts. In middels staat de Mapmeisters podcast teller op nummer 16. Wij zijn hartstikke benieuwd waar al die positieve overpeinzingen over de fiets vandaan komen en ook waar ze in de toekomst nog heen hopen te gaan, op de fiets welteverstaan.

En uiteraard: Het technische kwartiertje van Rinus en de heerlijke soep van Tiny. Dus wacht niet langer en meld je aan!

 

Programma wielercafé

19:00 - Soep & brood van Tiny

20:00 - Start programma:

  • In memoriam Michel Stolker
  • Circulair Cycling over refurbished racefietsen
  • Mapmeisters
  • Technisch kwartiertje van Rinus

22.00/22.30 - Borrel

Praktische informatie

Het Wielercafé vindt plaats bij CycleWorks, aan de Weerdsingel 18 in Utrecht. De entree is €10, wil je soep en brood mee-eten dan betaal je €15. 

6 april

6 juli

31 augustus

30 november