Wielercafé

Tijdens het Wielercafé Utrecht wordt met aansprekende gasten gesproken over heroïek, techniek, voeding en andere wielerzaken. Het sfeervolle CycleWorks in het centrum van Utrecht wordt hiertoe speciaal omgebouwd tot café. Gegarandeerd een leuke avond en veel gelegenheid om andere fietsfanaten te ontmoeten. Voor de liefhebbers is er gelegenheid om vooraf gezamenlijk een rondje te fietsen.

Wielercafé 31 augustus 2018 - geannuleerd

Het wielercafe van 31 augustus zal géén doorgang vinden. Er stond weer een mooi programma maar helaas is een van de sprekers door overmacht last minute verhinderd. We zien geen kans om op zo een korte termijn het programma gevuld te krijgen en te promoten. Het volgende wielercafe is op 30 november. Er wordt nog gekeken of er tussentijds een extra editie wordt georganiseerd.

***

Jaja, de hersteltijd tussen Tour en Vuelta is maar kort dit jaar. Hopelijk is de bierproeverij van vorig wielercafé verwerkt, want vrijdag 31 augustus gaan we weer los bij CycleWorks!

Je droomt stiekem vast wel eens over jouw volgende fiets. Nóg sneller, lichter of mooier. Maar denk je ook wel eens aan je vorige fiets? Het Utrechtse Circular Cycling  wil de fietswereld verduurzamen met refurbished racefietsen. Tijdens het wielercafé hoor je hun aanpak. En breng al die onderdelen uit je schuur mee die te goed zijn om weg te gooien, maar die je waarschijnlijk nooit meer gaat gebruiken.

Eind augustus weer een nieuwe aanval op het werelduurrecord. Dit keer van Dion Beukeboom. Al in 1893 fietste niemand minder dan Henri Desgrange het eerste record: ruim 35km. Journalist en schrijver Ron Couwenhoven dook in de historie en schreef er een boek over. Tijdens het wielercafé hoor je hoe het record geleidelijk tot een bizarre afstand uitgroeide.

En wat bleek het populairste item uit de eerste 10 wielercafé’s te zijn? Het open podium! Dat gaan we dus nog een keer doen. Heb jij een tocht, een vakantie, een foto, een avontuur of een geitenpad dat absoluut gedeeld moet worden met de andere café-gasten? Inspireer elkaar tijdens het wielercafé! In het inschrijfformulier kan je aangeven als je een paar minuten zendtijd wilt.

En uiteraard: voor wie wil ook weer het fietsrondje vooraf, het technische kwartiertje van Rinus en de heerlijke soep van Tiny. Dus wacht niet langer en meld je aan!

Programma wielercafé

17.00 - Rondje fietsen (optioneel)

19:00 - Soep & brood van Tiny

19:30 - Inloop niet-eters 

20:00 - Start programma:

  • Circulair Cycling over refurbished racefietsen
  • Ron Couwenhoven over het werelduurrecord
  • Open podium met inspirerende fietsverhalen van café-gasten
  • Technisch kwartiertje van Rinus

22.00/22.30 - Borrel

Praktische informatie

Het Wielercafé vindt plaats bij CycleWorks, aan de Weerdsingel 18 in Utrecht. De entree is €10, wil je soep en brood mee-eten dan betaal je €15. 

6 april

6 juli

31 augustus

30 november