Wielercafé

Tijdens het Wielercafé Utrecht wordt met aansprekende gasten gesproken over heroïek, techniek, voeding en andere wielerzaken. Het sfeervolle CycleWorks in het centrum van Utrecht wordt hiertoe speciaal omgebouwd tot café. Gegarandeerd een leuke avond en veel gelegenheid om andere fietsfanaten te ontmoeten. Voor de liefhebbers is er gelegenheid om vooraf gezamenlijk een rondje te fietsen.

Wielercafé 29 maart 2019

Update 13/3/2019: Het maximaal aantal plekken voor het Wielercafé op 29 maart is bereikt. Nieuwe inschrijvingen kunnen we daarom helaas niet meer aannemen. Wil je mee doen aan de dichtwedstrijd? Stuur dan een mailtje naar info@wielerplatformutrecht.nl 

Vrijdag 29 maart trapt Wielerplatform Utrecht het wielerseizoen af met een cultureel wielercafé. Zoals eerder aangekondigd organiseren we deze keer een dichtwedstrijd. Dus, ben jij de Ingmar Heytze van het Utrechts wielrennen? De Claudia de Breij van het peloton? Stuur dan een mailtje naar info@wielerplatformutrecht.nl.

In totaal zijn er maximaal 50 plekken beschikbaar. Met ook de vaste programmaonderdelen als het rondje fietsen vooraf, de heerlijke soep van Tiny en het technisch kwartiertje van Rinus wordt het ongetwijfeld weer een mooie avond!

Dichtwedstrijd
Om de creativiteit de ruimte te geven zijn er geen spelregels, behalve dat je gedicht maximaal 14 regels mag zijn en een link met wielrennen moet hebben. Naast een pracht van een prijs wordt het winnende gedicht gepubliceerd in Wielrenblad. Oja, de jury bestaat uit: Aart Vierhouten, Joost-Jan Kool en Johannes Sigmond (Blaudzun).

Aart Vierhouten
Aart Vierhouten reedt maar liefst twaalf keer Parijs-Roubaix en De Ronde van Vlaanderen, loodste Robbie McEwen zeven keer naar een sprintzege in de Tour de France, was na zijn actieve wielercarrière bondscoach van de junioren/beloftes bij de KNWU, technisch manager bij de VacanSoleil ploeg en schreef samen met de Koen de Jong twee boeken: 'Ik, de wielrenner' en heel recent 'Kopwerk'.

Johannes Sigmond (Blaudzun) en John den Braber
We kennen Johannes Sigmond als zanger en liedschrijver Blaudzun en natuurlijk van Il Lombardia. John den Braber is voormalig profrenner, Olympiër én journalist. Maar wat hebben deze twee in godsnaam met elkaar van doen? Tijd voor een goed gesprek over wat de heren nu bij elkaar brengt. (spoiler: www.degroteplaat.nl)

Technisch kwartiertje
Alles wat je ooit wilde weten over je fiets, maar niet durfde te vragen: Nu kan het! Rinus bijt niet, en stiekem leren we allemaal weer iets bij.

 

Programma wielercafé

17:00 - Rondje fietsen (optioneel)

19:00 - Soep & brood van Tiny

20:00 - Start programma:

  • Dichtwedstrijd
  • Aart Vierhouten - Kopwerk
  • Johannes Sigmond (Blaudzun) en John den Braber
  • Technisch kwartiertje van Rinus

22.00/22.30 - Borrel

Praktische informatie

Het Wielercafé vindt plaats bij CycleWorks, aan de Weerdsingel 18 in Utrecht. De entree is €10, wil je soep en brood mee-eten dan betaal je €15. 

6 april

6 juli

31 augustus

30 november