Wielercafé

Tijdens het Wielercafé Utrecht wordt met aansprekende gasten gesproken over heroïek, techniek, voeding en andere wielerzaken. Het sfeervolle CycleWorks in het centrum van Utrecht wordt hiertoe speciaal omgebouwd tot café. Gegarandeerd een leuke avond en veel gelegenheid om andere fietsfanaten te ontmoeten. Voor de liefhebbers is er gelegenheid om vooraf gezamenlijk een rondje te fietsen.

Wielercafé 21 juni 2019

Wielercafé als prelude voor de Ronde van Utrecht 

Aan de vooravond van de Ronde van Utrecht heten we de Utrechtse wielerliefhebbers van harte welkom bij het 2e wielercafé van 2019! Net als de Ronde van Utrecht kent ook dit wielercafé weer een geweldige line up. Dus wacht niet langer en meld je aan! 

Stef Clement 

Hij woont weliswaar in Zuilenmaar sinds kort gaat Stef Clement door het leven als een échte Utrechter. De oud-profrenner is na het beëindigen van zijn actieve carrière met zijn vriendin neergestreken in het noorden van de stad. Stef was tijdens zijn loopbaan als prof al 'anders' dan andere renners. Hij was vaak uitgesproken. Een denker. En misschien wel te bescheiden om (veel) te winnen. Op 18 juni verschijnt het boek 'Anders' over Stef, geschreven door Thomas Oltshoorn. Tijdens het wielercafé vragen we Stef het wielershirt van het lijf! (Schaf het boek alvast aan bij de inschrijving, of koop h'm tijdens het Wielercafé)

Herman Brinkhoff 

Rotondes, drempels, bussluizen, spoorovergangen... zie maar eens een mooi wielerparcours uit te stippelen in ons drukbevolkte Nederland. Herman Brinkhoff kent deze uitdaging als geen ander! Als parcoursbouwer voor onder andere de Ronde van Nederland, de Eneco Tour, de BinckBank Tour, Olympia’s Tour, de Ronde van het Groene Hart, de Giro-etappes in Nederland en als koersdirecteur van het NK Wielrennen zoekt hij de balans tussen sportieve sensatie en veiligheid. Met Herman hebben we het over de perfecte route, over start- doorkomst en finishplaatsen, over de maakbaarheid van waaier-etappes, over oersaaie sprintetappes in de Tour en vast nog over veel meer. 

Martijn Veltkamp 

Martijn Veltkamp is als psycholoog en wielerliefhebber gespecialiseerd in prestatieverbetering, motivatie en gedragsverandering. Inmiddels heeft Martijn hier meerdere boeken over geschreven. Doe je wielrennen echt met je hoofd, zoals Aart Vierhouten bij het vorige wielercafé beweerde? Martijn neemt ons mee in de kracht van de geest! 

Hiermee is de line up nog niet compleet, want zoals u gewend bent geven Tiny (heerlijke soep) en Rinus (technisch kwartiertje) natuurlijk ook weer acte de présence. En alsof dat nog niet genoeg is kan er vooraf ook weer gezamenlijk gefietst worden!

 

Programma wielercafé

Het volledige programma voor 21 juni is als volgt: 

17:00 - Rondje fietsen (optioneel) 

19:00 - Soep & brood van Tiny 

19:30 - Inloop voor de niet-eters 

20:00 - Start programma: 

 Stef Clement 

 Herman Brinkhoff 

 Martijn Veltkamp 

 Technisch kwartiertje met Rinus  

22:15 - Borrel 

Praktische informatie

Het Wielercafé vindt plaats bij CycleWorks, aan de Weerdsingel 18 in Utrecht. De entree is €10, wil je soep en brood mee-eten dan betaal je €15. 

29 maart

21 juni

20 september

29 november