Wielercafé

Tijdens het Wielercafé Utrecht wordt met aansprekende gasten gesproken over heroïek, techniek, voeding en andere wielerzaken. Het sfeervolle CycleWorks in het centrum van Utrecht wordt hiervoor speciaal omgebouwd tot café. Gegarandeerd een leuke avond en veel gelegenheid om andere fietsfanaten te ontmoeten.

Wielercafés vinden plaats bij Cycleworks aan de Weerdsingel W.Z. 18 in Utrecht.
Entree 12,50 euro, als je soep en brood wilt mee-eten dan betaal je 17,50 euro.
Aanvang: 19:00 (soep) en 20:00 start programma.

Wielercafé 22 maart - Uitverkocht!

Herman van der Zandt, Martijn Hendriks en Kirstie van Haaften te gast bij Utrechts Wielercafé

De liefde voor de fiets staat centraal, bij het Utrechts Wielercafé op vrijdagavond 22 maart. Met een keur aan gasten, live-muziek, een quiz en een DJ.

Te gast zijn Herman van der Zandt, Martijn Hendriks, Kirstie van Haaften, Carola Groeneveld en Wout Jacobs.

Fietsvrienden Herman van der Zandt en Martijn Hendriks waren tot voor kort collega’s bij NOS Sport. Jarenlang versloegen ze de Tour de France. Ze maken de succesvolle podcast Tweewielers en verzinnen krankzinnige uitdagingen voor de ‘Longest Day’ (21 juni), zoals een monstertocht door vijf landen, die ook leidde tot een film.

Kirstie van Haaften is een baan- en wegwielrenster van wie de carrière flink in de lift zit. Na een aantal jaren bij Parkhotel rijdt ze sinds dit seizoen voor Cofidis. De eliterenster uit De Meern is de enige Nederlandse in de Franse ploeg. Ze heeft een vrije rol gekregen, zodat ze kan uitzoeken waar haar grootste kracht ligt.

Gravel is dè fietstrend van de afgelopen jaren. Hoe vind je de beste weggetjes en de mooiste paadjes? Carola Groeneveld kan er alles over vertellen. Ze werkt bij Komoot en weet precies hoe je de perfecte route plant. Daarnaast organiseert ze gravel-events door het hele land.

Weleens van Everesten gehoord? Het idee is simpel: rijdt de 8848 hoogtemeters van de Mount Everest op een andere berg. Daarvoor hoef je niet helemaal naar de Alpen of de Dolomieten. Wout Jacobs ging Everesten op de Amerongse Berg en deed er nog een schepje bovenop. In één dag ging hij 215 keer omhoog: in totaal 10268 hoogtemeters! Hij komt vertellen wat hem bezielde en wat dit voor zijn fietscarrière deed.

Verder is er live muziek van singer songwriter Mattino, die zijn repertoire speciaal voor deze avond heeft aangepast.

Uiteraard ontbreken de vaste rubrieken niet: ‘Vraag het Rinus’ met technische en materiaal-tips van fietsenmaker Rinus en de onverbiddelijke wielerquiz ‘Petje Op, Petje Af’.

De pauzemuziek wordt verzorgd door DJ nofo, Friso Wiersum en Jan Eikelboom presenteren de avond.

Het Utrechts Wielercafé is een activiteit van het Wielerplatform Utrecht (WPU) en wordt gehouden op vrijdag 22 maart bij Cycleworks aan de Weerdsingel W.Z. 18 in Utrecht.

De kaartjes voor 22 maart zijn uitverkocht!