Toertochten

Wielerplatform Utrecht organiseerd jaarlijks twee toertochten, de Tour d'Utrecht en de Classico Giro Utrecht. Meer informatie over deze evenementen vind je hieronder.

Classico Giro Utrecht

27 mei 2018

De Classico Giro Utrecht wordt al georganiseerd vanaf 2010 toen de Giro in Utrecht finishte. Alleen in het jaar van de Grand Départ werd de Classico Giro een jaartje overgeslagen. In 2018 vindt de toertocht plaats op 27 mei. Net als andere jaren bestaat de Classico Giro Utrecht uit de kenmerkende pelotonstocht. Daarnaast is het mogelijk om in te schrijven voor de individuele afstanden.

Tour d'Utrecht

1 juli 2018

​De Tour d’Utrecht is een jaarlijks terugkerende toertocht voor recreatieve en sportieve fietsers uit het hele land. De tocht start in Utrecht en volgt een deel van het Tourparcours uit 2015. De tocht is dan ook een aandenken aan de Tourstart van dat jaar. De route leidt in gesloten pelotonstocht langs de mooiste plekken van Utrecht. Vervolgens gaat de route individueel verder richting het Groene Hart. De afstanden variëren tussen de 35 en 150 km.