Toertochten

De Ronde van Utrecht

23 juni 2019

Op zondag 23 juni 2019 organiseert Wielerplatform Utrecht een eigen toertocht als onderdeel van wielerfestival De Ronde van Utrecht. Een evenement voor wedstrijdrenners, liefhebbers,
toerfietsers en geïnteresseerden. De toertocht, bestaat uit een ''Rondje van Utrecht'' van ca. 35 kilometer en een Ronde van Utrecht van ca. 100 kilometer. Bij de langste afstand maken de deelnemers een grote lus met de klok mee om de stad heen. Voor meer informatie over de toertochten én om je in te schrijven, kijk op onze website www.rondevanutrecht.nl. Op deze website vind je ook informatie over het wielerfestival.

Wielerplatform Utrecht is sinds 2016 als partner betrokken bij de organisatie van de Classico Giro Utrecht en de Tour d'Utrecht. 

Classico Giro Utrecht

26 mei 2019

De Classico Giro Utrecht wordt al georganiseerd vanaf 2010 toen de Giro in Utrecht finishte. Alleen in het jaar van de Grand Départ werd de Classico Giro een jaartje overgeslagen. In 2019 vindt de toertocht plaats op 26 mei. Net als andere jaren bestaat de Classico Giro Utrecht uit de kenmerkende pelotonstocht. Daarnaast is het mogelijk om in te schrijven voor de individuele afstanden.

Tour d'Utrecht

7 juli 2019

​De Tour d’Utrecht is een jaarlijks terugkerende toertocht voor recreatieve en sportieve fietsers uit het hele land. De tocht start in Utrecht en volgt een deel van het Tourparcours uit 2015. De tocht is dan ook een aandenken aan de Tourstart van dat jaar. De route leidt in gesloten pelotonstocht langs de mooiste plekken van Utrecht. Vervolgens gaat de route individueel verder richting het Groene Hart. De afstanden variëren tussen de 35 en 150 km.